Kompania


DAST sh.a është një konsorcium gjermano-shqiptar themeluar në Janar 2008. Duke u rritur shpejt dast ka zënë një pozitë udhëheqëse në Shqipëri dhe një njohje të gjerë në Ballkan e me gjerë.E gjitha kjo, falë ndërthurjes së përvojës, teknologjisë, njohjes së thellë të tregut, aftësive të spikatura sipërmarrëse dhe potencialit financiar. Kompania jonë, i është dedikuar strategjisë së zhvillimit dhe inovacionit teknologjik.

Kjo na ka dhënë reputacionin e talenteve. Zhvillimi i qëndrueshëm ka qenë që në zanafillën e DAST, pjesë e integruar e vlerave dhe strategjisë të kompanise sonë.  Nga menaxhimi i risqeve e deri në krijimin e vlerës afatgjatë, Dast bën një udhëtim performance model, duke e krijuar paralel me aktivitetet afatgjata, dhe zgjerimin ndërkombëtar të kompanisë. 

Portofoli i produkteve DAST përfshin që nga ngjitësit e pllakave, te mbushësit e fugave, veshjet dekorative, llaçrat, rifiniturat, produktet me bazë gipsi, autonivelantët, hidroizoluesit, e deri tek silikonët, pastruesit acidë, rrjeta, shiritë dhe aksesorë të tjerë, të aplikueshëm në shtrimin e pllakave, veshjen dekorative të mureve, realizimin e finiturave, ngjitjen e tullave dhe blloqeve të ndryshme në mure, mbushjen e mureve të tullës dhe blloqeve, rrafshimin dhe nivelimin, si dhe hidro-izolimin e sipërfaqeve horizontale dhe vertikale, në mjedise të brendshme dhe të jashtme në kushte atmosferike të ndryshueshme.

DEPARTAMENTI I KERKIMIT-ZHVILLIMIT DHE LABORATORI DAST

3DAST beson në vlerën e shtuar të Teknologjisë dhe Standarteve Inxhinierike Europiane. Është kjo arsyeja pse produktet tona dominojnë çdo treg ku ata arrijnë. Teknologjia m-tec, standartet teknike EN, si the standartet e cilësisë  TUV na ndihmojnë të ofrojmë zgjidhjet më të çmuara me kosto konkurruese. Sepse ne nuk paguajmë për gabimet, sepse teknologjia tërësisht e automatizuar dhe e projektuar në zbatimin strikt të standarteve teknike EN nuk gabon.

Kërkim-Zhvillimi ynë është një funksion pararojë në ideimin dhe projektimin e zgjidhjeve të reja. Laborato121rët tanë janë të pajisur me teknologjinë dhe procedurat më të fundit, në përputhje me misionin tonë për të paraprirë kërkesën e tregut me zgjidhje të zgjuara dhe të qëndrueshme. Një ekip shkencor i përbërë prej inxhinierësh të sprovuar punon pareshtur për zbulimin e këtyre zgjidhjeve. Teknologjia e prodhimit është tërësisht moderne dhe e menaxhueshme përmes një sistemi të integruar elektronik. Prodhimi, ambalazhimi dhe kontrolli janë funksione plotësisht të automatizuara dhe kontrollohen përmes sistemit të sensorëve elektronikë. Produktet tona janë të çertifikuara sipas standarteve teknike EN ndërsa menaxhimi i cilësisë realizohet sipas standarteve TUV. Shërbimi i klientit vepron me shpejtësi dhe përkushtim, duke e parë nevojën e klientit nga këndvështrimi i këtij të fundit.

LINJAT E PRODHIMIT

15Linjat e prodhimit m-tec të instaluara në fabrikën tonë, kanë një kapacitet prodhimi prej 50 ton/orë. Teknologjia e prodhimit m-tec gëzon avantazhin se nuk kërkon instalime në lartësi. Kontrollorët e programuar individualisht, të lidhur me komponentët mekanikë, garantojnë saktësinë maksimale të sistemit. Teknologjia m-tec është e përshtatshme për prodhim masiv, realizon peshimin e përbërësve të rëndë të recepturës së produkteve dhe realizon transportin automatik drejt silosëve të përzierjes . Ajo është e pajisur me një sistem fleksibël të dozimit të aditivëve (FAD).

POWERDOS është një sistem tërësisht automatik i dozimit. DAST e përdor atë për dozimin me precizitet të lartë të materialeve në sasi të mëdha, si pluhurat dhe lëndët kokrrizore, veçanërisht për materialet në gjendje pluhuri me cilësi të varfra rrjedhjeje. Teknologjia e fundit e kontrollit të vizualizuar me anë të së cilës mund të kontrollohet në mënyrë të pavarur nga kontrollori i përgjithshëm i sistemit, shtuar dozimit preciz in sasi jashtëzakonisht të vogla me shkallë precizioni deri në +/-1 gr, e çojnë në 0 mundësinë e gabimit dhe deformimit të produkteve. Precizioni është i pavarur nga vëllimi i materialeve, ndërsa DAST arrin të minimizojë sasinë e lëndëve të para duke shmangur plotësisht humbjet dhe dëmtimet.

VIZIONI I SE ARDHMES

11Dast është i vetëdijshme që problemet ekologjike,nuk janë vetëm probleme të së tashmes, por ato shtrihen në kohë drejt së ardhmes. Me këtë përgjegjësi, DAST vazhdimisht i është përkushtuar me shumë vemendje që nga përzgjedhja e lëndës së parë të standartizuar dhe pro Ecosistemit, tek përdorimi i teknologjive miqësore me mjedisin në prodhimin e produkteve te saj, duke e vazhduar edhe më tej zinxhirin e natyres duke ofruar kështu produkte cilësore dhe ekologjike.

your-ecological-footprint-Individual-Page-PhotoSë shpejti Dast do të investojë në përdorimin e energjive të riciklueshme, për ta respektuar cdo ditë e më shumë planetin. E gjithë ky përkushtim vjen si pasoje e punës me pasion, përkushtimit dhe seriozitetit të të gjithë departamenteve të Dast; Departamenti i Kerkim-Zhvillimit, Laboratorëve, Departamenti i Shitjeve, Departamenti i Eksporteve, Departameti i Marketingu, Suporti Teknik, Distributorët, Partnerët dhe Klientët tanë, ku të gjithë së bashku punojnë si një trup I vetëm në shërbim të brezave të së ardhmes.
Jemi krenar t’ju themi që është kënaqësi që punojmë bashkë.
Le ta duam edhe më shumë planetin tonë…